вторник, 18 юни 2019 г.

СУГЕСТОЛОГИЯ - наука за приложението на внушения в преподаването, предимно чужди езици и технология за бързо четене (от лат. Suggesio - предложение). Сугестологичните знания и закони се прилагат в успех в целия свят и в областта на търговията, бизнеса, спорта и в медицината.

Предложението се основава на феномена хипермнезия (super-memory), която се появява, когато информацията е представена на несъзнателно ниво в големи масиви - в обема на учебник или цял учебник в един урок по обучение, т.е. 10-100 пъти повече от традиционния урок по обучение.
Съвременната психология на обучението разграничава два основни начина на възприятие:
- начин на съзнателно възприятие (начин на осъзнаване);
- режим на несъзнателно възприятие (субсенсиален режим).
Експерименталните проучвания на предполагаемите учени са показали висока ефективност на обучението с използването на субсензивен обхват на възприятието, който позволява използването на скрити резерви на човешката памет.
Например, в Института за висша нервна дейност и неврофизиология на Академията на науките на СССР учениците са седнали пред екрана и са представени със списък на чужди думи с превод, така че на всеки две думи това отнема само 0.1 секунди. И въпреки че в този режим не можеше да се прочетат думите, но беше невъзможно да се разпознаят думите, в рамките на няколко дни от този вид работа, 60% от думите бяха използвани за усвояване на нивото на разпознаване. Като цяло, за 10 дни от такова обучение, ученикът е запомнил до 6000 чужди думи. Нещо повече, по време на контролната проверка след година и половина се оказа, че поне половината от думите са останали в паметта дори на тези, които през това време не са използвали придобитите знания на чужд език. А това е около 3000 думи. Не толкова малко, като се има предвид, че 1500 думи са достатъчни за независима комуникация в ежедневието и 2500 думи за четене на вестници без речник.
Проведени са експерименти, при които с помощта на развита група учени, намекваща кибернетика за 20 дни, хората усвояват типизиране, бързи техники за четене и основи на три чужди езика.
На московската международна изложба за видеоелектронно изучаване на езици EXPOLINGUA-86, използвайки метод на преподаване, всеки от посетителите научил основите на всеки език, който го интересува, до арабски и китайски, в няколко класа.
Понастоящем никой не се съмнява в перспективата за предполагаем метод напреподаване. Институтът по висша нервна дейност и неврофизиология на Академията на науките на СССР даде становище за безвредността на този метод на обучение за хората, включително и за учениците. Въпреки това, не се препоръчват находчиви методи за употреба от деца под 12-годишна възраст и хора с психични заболявания.
Сега, по някаква причина, подсказващите методи са наричани "25-та рамка". Името не е научно правилно, тъй като основната задача на „25-та рамка“ не е да се запомни информацията, а да се убеди човек да предприеме някакви действия, например, за да си купи продукт. В допълнение, при използване на "25-кадър" полезна информация се поставя само на всеки 25-ти кадър, т.е. само 4%, а останалите 96% от кадрите се губят. В методите за предложения се използват всички 100% от кадрите. Въпреки това, психофизиологичната основа и внушението, и "25-та рамка" - механизмите на внушение, използващи несъзнателни стимули.
изводи:
SUGHESTOLOGICAL METHODS поради ефекта на SUPER MAGNIFICATION , възникващ в процеса на представяне на образователна информация на несъзнателно ниво, ви позволява да запомняте до хиляда чужди думи дневно, да четете книги на скорост от 10 секунди, да се отървете от различни лоши навици (пушене, преяждане и др.) ,

Няма коментари:

Публикуване на коментар

The Seven Laws of Suggestopedia Love Freedom Conviction of the Teacher Manifold increased study materal volume Global – partial, pa...